loading...
قدمت غيرت اصالت
ارکان/جوانرو بازدید : 695 دوشنبه 24 بهمن 1390 نظرات (0)


این روزها سریالی از شبکه 3 سیما پخش می شود به نام «ستایش» که طرفداران زیادی پیدا کرده است در این مطلب قصد دارم دو بازیگر کرد این سریال را مختصرا معرفی نمایم ایم دو بازیگر جناب اقای سلطانیان و سرکار خانم بوبانی هستند یکی از دیار کرمانشاه و دیگری از سنندج که به زیبایی در این سریال نقش ایفا کرده اند...

اسماعیل سلطانیان

 

اسماعیل سلطانیان متولد 1333 كرمانشاه، فارغ التحصیل بازیگری و كارگردانی تئاتر از دانشكده هنرهای دراماتیك است. وی فعالیت هنری را سال 1349 كارگردانی تئاتر آغاز كرد.

مختصری از زندگی ، فعالیتهای آقای سلطانیا از زبان خودشان

الف : فراگیری دانش بازیگری

1- سال 1349 مرکزی به نام مرکز آموزش هنرهای دراماتیک که از طرف اداره تائتر تهران ماموریت داشت،به سرپرستی آقای آتش تقی پور در شهر کرمانشاه اقدام به پذیرش هنرجو نماید. اینجانب اسماعیل سلطانیان نیز همانند خیل عظیم مشتاقان هنر ثبت نام نمودم سپس طی یک امتحان کتبی ،شفاهی و عملی تعدادی دختر و پسر انتخاب و به مدت شش ماه تحت آموزش به مربیگری استاد ارجمندم آقای آتش تقی پور قرار گرفتیم. پس از اتمام دوره هم گواهی نامه ای مبنی برگذراندن این کلاس ها به هنر جویان داده شد از جمله اینجانب اسماعیل سلطانیان که این گواهینامه را بیش از گواهینامه لیسانسم دوست می دارم و برای آن ارزش ویژه قائل هستم زیرا مسیر زندگی مرا بطور کلی تغییر داد.

2- در سال 1357 پس از پایان دوران سربازی وقبول شدن در کنکور سراسری جهت شرکت در دانشکده هنرهای دراماتیک که خود امتحاناتی ویژه و تخصصی داشت ثبت نام کردم . پس از موفقعیت در امتحانات کتبی ، شفاهی و عملی بعنوان دانشجو پذیرفته شده و ازمهر ماه همان سال در رشته بازیگری مشغول به تحصیل گردیدم و درسال 1364 موفق به اخذ لیسانس در رشته بازیگری وکارگردانی شدم.

  ب : فعالیت در زمینه تدریس تائتر و هنرهای نمایشی

1- سال 1357 بوسیله آقای سعید کشان فلاح به خانه جوانان بیسیم نجف آباد واقع در میدان خراسان به عنوان مربی تائتر معرفی شدم . در این زمان طی سه دوره سه ماهه هنر جویان آموزش های تئوری وعملی تائتر را فرا می گرفتند این کلاسها تا پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تداوم داشت .

2- سال 1360 بدرخواست معاونت فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مرکز اسلامی تائتر جهت آموزش تعدادی از برادران سپاه آقای محمد کاسبی سرپرست مرکز اسلامی تائتر مرا مامورآموزش به این هنر جویان نمود. یک دوره سه ماهه فشرده برای آنان برنامه ریزی گردید و در پایان آموزش نمایشنامه طلوع دهکده موضوعی در رابطه با دفاع مقدس به نویسندگی و کارگردانی اینجانب اسماعیل سلطانیان بطور عملی با این هنر جویان کار و نهایت به مدت یکماه در سالن تائتر شهر به روی صحنه برده شد بعدها نیز بارها بوسیله همین گروه در مناطق مختلف جنگ اجراء گردید.

3- در سال 1364 بدرخواست مسئولین امور تربیتی آموزش و پرورش از حوزه هنری جهت آموزش مسئولین مناطق بیست گانه استان تهران آقای سعید کشان فلاح سرپرست واحد تائتر حوزه هنری اینجانب اسماعیل سلطانیان را مامور به تشکیل کلاس ها نمودند.

طبق برنامه ریزی تدریس دانشگاهی آنهم بطور فشرده مدت یک سال دروس را به آنان تعلیم دادم و پس از گرفتن امتحان حوزه هنری به آنان گواهینامه شرکت و گذرندن دوره یکساله تائتر دادند تا تک تک این عزیزان طبق ماموریتی که داشتند بتوانند در منطقه خود تشکیل واحد تائتر داده و به هنر جویان تعلیم دهند.

4- سال 1365 حوزه هنری اقدام به پذیرش هنر جوی داوطلب در رشته هنرهای نمایشی بالاخص تائتر جهت استفاده از آنان برای تائتر و سینمای حوزه نمود. به درخواست حوزه هنری و ماموریتی که آقای سعید کشان فلاح به اینجانب دادند شخصاً مربی دو دوره شش ماهه تشکیل شده این کلاس ها شدم .

5- در سال 78 و 79 به مدت 15 ماه به دعوت آقای حسین نصرآبادی مسئول وقت کانون های تائتر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری در فرهنگسرای بهمن اقدام به تشکیل کانون نمایش نمودم در طی این مدت حداقل 18گروه تائتری تشکیل گردید. ضمن آموزش تئوری به آنان در به روی صحنه بردن آثارشان که محصول همین کلاس ها بود یاری و کمکشان می کردم.

ج : مشاغلی بجز رشته تخصصی بازیگری اینجانب اسماعیل سلطانیان که در آنها فعالیت داشته ام

1- عضو شورای نظارت بر نمایش از سال 1360 تا 1366

2- داوری در جشنواره های دهه فجر و تائتر دفاع مقدس

د : تالیف ونویسندگی

1- نمایشنامه حماسه سازان در زمینه دفاع مقدس که توسط مرکز اسلامی تائتر به طور گسترده تکثیر و قالب گروه های نمایشی سرار ایران آن را اجراء نمودند.

2- طلوع دهکده باراول بوسیله خودم با بچه های سپاه در سالن چهارسو اجرا سپس بوسیله مرکز اسلامی تائتر تکثیر و بعد بوسیله حوزه هنری چاپ شد.

3- خون سبز که در اولین مسابقه نمایشنامه نویسی مرکز هنر های نمایشی شرکت موفق به اخذ جایزه نقدی شده سپس بوسیله وزارت ارشاد اسلامی چاپ شد.

4- نمایشنامه مات به کارگردانی حسین عابد در سالن چهار سوی تائتر شهر اجرا سپس بوسیله مرکز اسلامی تائتر تکثیر شد.

5- نمایشنامه فرازی دیگر که بوسیله خودم کارگردانی و در دهه فجر شرکت سپس به مدت یک ماه در تالار وحدت اجراء شد.

6- نمایشنامه تیغ بوسیله خودم کارگردانی و در تالار اندیشه حوزه هنری به مدت یک ماه اجرا شد.

7- قصه نیاز – بوسیله آقای علی اشرف درویشان در یکی از مجموعه های قصه های کودکان و نوجوانان چاپ شد.

8- قصه دانه گندم : چاپ در مجله سروش

9- فیلم نامه پناهنده: چاپ در مجله سروش

10- فیلم نامه آسمان را سقف بشکافته : چاپ در مجله سروش سپس به کارگردانی آقای حسینی و تهیه کنندگی آقای احمد رضا گرشا سبی ساخته شد واز شبکه 2 سیما پخش گردید.

11- فیلم نامه پناهنده : چاپ در مجله سروش

12- فیلمنامه خون سبز : مصوب شورای نظارت وزارت ارشاد می باشد. بوسیله آقای عباس باصری در مرکز آموزش فیلم سازی ساخته شد و از شبکه 1 سیما پخش گردید.

13- فیلم نامه شبگیر : به کارگردانی خودم بصورت 16 میلیمتری در حوزه هنری ساخته شد و در چندین جشنواره فیلم های کوتاه کودکان و نوجوان نمایش داده شد.

14- فیلمنامه همه دختران من : به کارگردانی خودم به عنوان یک فیلم سینمائی در سبحان فیلم ساخته شد . اول اکران شد بعد بوسیله رسانه های تصویری تکثیر گردید سپس چند بار از شبکه های مختلف صدا و سیما پخش شد چند بار هم بوسیله شبکه های خارجی بدون اجازه پخش گردید.

س : بازیگردانی

بنیان گذار بازیگردانی در ایران با فیلم های ذیل

1- عبور به کارگردانی آقای کمال تبریزی

2- دیده بان به کار گردانی آقای ابراهیم حاتمی کیا

3- مهاجر به کارگردانی آقای ابراهیم حاتمی کیا

4- وصل نیکان به کارگردانی آقای ابراهیم حاتم کیا

5 – بر بال فرشتگان به کارگردانی آقای جواد شمقدری

6- زندانی 707 به کارگردانی آقای حبیب ا... بهمنی

قابل ذکر است به جز زندانی 707 پنج فیلم اول بازیگرانش همه نابازیگران بوده و از بین کوچه و بازار به اقتضاء نقش انتخاب می شدند . بازیگر نقش اول فیلم دیده بان آقای مهرداد سلیمانی کاندید بهترین بازیگر سال و بازیگر نقش اول فیلم مهاجر آقای علیرضا خاتمی نیز کاندید بهترین بازیگر سال شدند.

بعد از اینجانب بازیگردانی بوسیله دیگر دوستان و همکاران ارجمندم ادامه و تا کنون نیز این پست مهم در سینما و تلویزیون تداوم دارد.  به جرات می توانم بگویم در هر فیلم سریالی که نام بازگردانی در آن قید شده حداقل از نظر شخصیت پردازی و ارائه نقش بهترین اثر بوده و خواهد بود.

ص : حضور در جبهه های حق علیه باطل

1- نوروز سال 1361 با نمایشنامه صدام – صد – دام نویسنده و کارگردان محمود فرهنگ در سمت بازیگری به جبهه جنگی جنوب ایران ( آبادان – اهواز –شادگان) رفته اجرای نمایش داشتیم.

2-سال 1365 به عنوان بازیگر در نمایش ماجرای طبس به نویسندگی و کارگردانی عسگر قدس به ایلام ، کرمانشاه و کردستان رفته به اجرای نمایش فوق پرداختیم و در مورخه  31/6/65 موفق به اخذ لوح یادبود و جوایز دیگر از جشنواره سنگر به عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد شدم.

3- سال 1366 با نمایش اسب سفید به کارگردانی و بازیگری اینجانب به مناطق غرب ایلام ( محور های صالح آباد – مهران – میمک ) کرمانشاه و کردستان حضور یافته به اجرای نمایش فوق پرداختیم.

منبع: وبلاگ شرح احوال روزگاران سلطانیان http://www.esmailsoltanian.blogfa.com/

                                                      مریم بوبانی

                                

مریم بوبانی در سال ۱۳۳۲ در سنندج به دنیا آمد. دو سال در کلاس‌های آزاد بازیگری بازیگری آموخت و در 1376 با بازی در مهر مادری   در نقشی فرعی بازی درسینما را آغاز کرد.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
پرسیم له‌ كاوه‌ی باپیرم، گوتم: بابه‌! وا ده‌ست به‌سته‌م، ده‌ پێم بڵێ، چۆن ده‌گه‌مه‌ نه‌ورۆزه‌كه‌ی سه‌ده‌ی بیسته‌م؟ گوتی: ڕۆڵه‌! گه‌ر كوردستان بكه‌ن به‌ پارچه‌ ئاگرێ، نه‌ك زوحاكێك، هه‌زار زوحاك مل كه‌چ ده‌كا و خۆی ناگرێ!
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    فرقی هست بین این سایت.بابقیه سایتها./؟//؟/؟/؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 293
  • کل نظرات : 124
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 741
  • آی پی امروز : 125
  • آی پی دیروز : 46
  • بازدید امروز : 152
  • باردید دیروز : 180
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 152
  • بازدید ماه : 1,211
  • بازدید سال : 36,926
  • بازدید کلی : 1,238,910
  • کدهای اختصاصی
    قڕمان ده‌كه‌ن؟تا چرای ئێمه‌ نه‌سووتێ... (ئه‌و گه‌له‌ی گه‌لێكی تر ده‌چه‌وسێنێته‌وه‌ خۆی ناحه‌سێته‌وه‌) بیرمه‌ندێك تا چرای ئێمه‌ نه‌سووتێ، ئێوه‌ هه‌رگیز ڕووناكایی نابینن به‌ چاوی خۆتان. تا ئێمه‌ دیل و كۆیله‌ بین، هه‌ر كۆت و نیر، تۆق و زنجیر ده‌كه‌ین بۆتان! * * * قوڕتان به‌ سه‌ر! دوای مردنیش، لی ناگه‌ڕێین نیشتمانمان بكه‌ن به‌ ماڵ. لێ ناگه‌ڕێین گۆشتمان بخۆن وه‌ك قه‌ل و داڵ. گه‌ر هیچ نه‌بێ ده‌بینه‌ خاڵۆزه‌ی بێستان، زیوانی ناو ده‌غڵ و دانتان. ده‌بینه‌ لم، ده‌چینه‌ ناو پارووی نانتان. ده‌بینه‌ مار، په‌پكه‌ ده‌خۆین له‌ناو نوێنتان. ده‌بینه‌ شێرپه‌نجه‌ و میكرۆب، گه‌را ده‌خه‌ین له‌ناو خوێنتان. ده‌بینه‌ كوان، هه‌رده‌مه‌و له‌ جێیه‌ك ده‌ردێین. ده‌بینه‌ ژان، له‌ سه‌د لاوه‌ تێتان وه‌ردێین. ده‌بینه‌ زێرووی هه‌زارپێ، ده‌م گیر ده‌كه‌ین له‌ گه‌رووتان. ده‌بینه‌ تامیسكه‌ی سه‌ر لێو، باپشكێوی سه‌ر پێڵووتان. شایی بكه‌ن - ده‌یكه‌ین به‌ شین. پرسه‌ دانێن - كاستان ده‌كه‌ین به‌ پێكه‌نین! ده‌بینه‌ له‌كه‌ی زمان و تانه‌ی سه‌ر چاو. ده‌بینه‌ مووی ناو خۆراك و خڵته‌ی ناو ئاو! تا چرای ئێمه‌ نه‌سووتێ، ئێوه‌ هه‌رگیز ڕووناكایی نابینن به‌ چاوی خۆتان. تا ئێمه‌ دیل و كۆیله‌ بین، هه‌ر كۆت و نیر، تۆق و زنجیر ده‌كه‌ین بۆتان!